Leeggoed

  • Vele droogwaren worden in bulk aangekocht. Deze producten zijn niet alleen goedkoper maar zo zijn we in staat om een minimum aan afval te produceren. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jullie portemonnee.
  • Indien gewenst kan u uw bewaardoosjes binnensteken of meegeven. Voorzie je naam op een herbruikbare zak met daarin je doosjes. Alternatief kan u gebruik maken van de weck-bokalen van LJV. Hiervoor wordt statiegeld aangerekend. Bij teruggifte hiervan krijg je het volledige bedrag terug.

Een greep uit enkele verpakkingsarme favorieten!

Diverse siropen

Flesjes met statiegeld. Limonades bevatten 80% water. Onnodig transport van water, niet?

Quinoa

Qua eiwitsamenstelling te vergelijken met melk. Makkelijk te bereiden en ideaal voor een vegetarische schotel

Rozijntjes

Altijd handig om in huis te hebben

Granola

Granola wordt meestal op woensdag hier thuis gemaakt. Als zoetstof wordt voornamelijk lokale honing gebruikt.

Banana-chips

Heerlijk tussendoortje/ tip voor in de boekentas!

Vulcano-rijst

Gezonde mengeling van bruine, rode & paarse rijst. Bio & fairtrade

koekjes

Diverse smaken: kokos, muesli, chocolade,... allen gemaakt zonder biet-rietsuiker

Elk jaar storten we zomaar 8 miljoen ton plastic in de oceanen. Acht miljoen ton. Straks is er meer plastic dan vis. En plastic vergaat niet. Microplastics blijven achter in het water, dieren en planten. Plastic vervuilt zo ook onze voeding. Eigenlijk vervuilen we onszelf.

Wat anderen zeggen

Le Jardin Vert, een tuin bóórdevol heerlijks, gezond en met liefde uitgezocht; waar Mrs. Peacock als een trotse pauw rondwaart. Kom gauw eens kijken in deze wonderlijke tuin, en je wil er blijven terugkeren. Ik ben fan! Marjan

Marjan Beugnies

Oudenaarde

Toen we vanuit de buurt van Gent naar Zingem verhuisden was het plots erg moeilijk om aan BIO-voeding te geraken. En toen kwam Marijke met Le Jardin Vert! Al meer dan een jaar genieten we nu van een wekelijkse levering met biologische, lokale en vaak heel ambachtelijke producten. Bestellen is simpel en bovendien kost het ons zelfs minder dan vroeger in de Bioplanet! We produceren ook véééél minder afval, want verpakkingswaren zijn vervangen door mooie weck-bokalen. Ook de kinderen vinden het super. Zij kijken steeds uit naar vrijdag: sandwichen van de Trog, kazen van het Hinkelspel, soep en granola van Mrs. Peacock en zowaar gezonde koekjes,… Levering vlakbij huis mét een smile! Een gewone winkel lopen we sindsdien nog amper binnen…

Peter, Elke, Jole, Suus & Lasse Depauw

Zingem

Kwaliteitsproducten uit de streek met een onberispelijke service. Marijke staat duidelijk voor haar producten, Mrs. Peacock in het bijzonder. “Je bent wat je eet”, daar ben ik als kinesiste van overtuigd en daarom ben ik blij met het assortiment bioproducten dat le Jardin Vert aanbiedt. De granola is een aanrader.

Sarah Schellekens, Fasciatherapeute

Mullem

Lekkere, gezonde en eerlijke producten, bio en lokaal.... met zorg en gedrevenheid geselecteerd en met de glimlach geleverd! Topservice van Marijke, die zorg draagt voor haar klanten en haar producenten. Regelmatig wordt het gamma uitgebreid of aangepast met wat het seizoen te bieden heeft, wanneer Marijke nieuwe producenten ontdekt of zelf aan de slag gaat. Wij smullen van de lekkere broodjes van De Trog, de olijfjes, de heerlijke groenteburgers en verzadigende yoghurt, de siroopjes ....

Liesbet Van Zele & co

Huise

Topwinkeltje die Le Jardin Vert! Elke week weer heerlijke seizoensgebonden groenten en fruit. Marijke levert dit alles met veel liefde en enthousiasme. Lokaal en/of bio en/of zelf gekweekt. Het gamma is zo uitgebreid ondertussen dat het wekelijks bezoek aan de supermarkt eerder een sporadische activiteit is geworden.

Tinneke & Rik De Vilder- Rousseau

Huise

Begonnen als een 'ik probeer het een keer en we zien wel' is ondertussen een vaste waarde. 'Mama, waarom is dat fruit plots zoveel lekkerder', kwam er uit de mond van de veertienjare zoon na de eerste levering. Perfect inpasbaar met de 'rush of the day': wekelijks achter je computer bestelling doorgeven, een paar dagen later gewoon ophalen. En weten dat je eet wat het seizoen brengt. Heerlijk toch?

Familie Belpaire

Huise

Cadeautips

Bee wrap

ambachtelijk gemaakt van bijenwas en biologische jojoba-olie

bee wraps worden gebruikt ter vervanging van plastiekfolie

Siroopjes

ambachtelijk gemaakt in Le Jardin Vert

ter vervanging van frisdrank of te gebruiken als topping

Dopper fles LJV

Kleur: Hakuna Mintata

Join the pet-free movement! Handig formaat, handig te reinigen en bovendien "cradle to cradle"

Nieuwe oogst: Doosje dadels

Biologische dadels Deglet Nour

Eens iets anders geven dan een doosje pralines? Overheerlijk!

Lippenbalsem/zalf

ambachtelijk gemaakt met amandelolie, calendula, bijenwas en etherische oliën

ja, zelfs deze apothekerspotjes zijn met statiegeld!

Populaire producten