Herfst 2017:

Na 3 jaar bijtjes houden, naald en draad vasthouden, zoetigheid brouwen en vele bio-winkels afsjouwen is het dan eindelijk zover: “Le Jardin Vert” is een feit!
Toen we zo’n goede 10 jaar geleden ons hoevetje hier kochten zaten er tijdens de bezichtiging pauwen van de vorige eigenaars op het lage dak ons te begluren als trotse huisvogels.
Zelf huismus zijnde, schuldig bevonden met tal van “wapens” in de keuken (en tuin), gecombineerd met een vleugje nostalgisch kinderspel…

de naam Mrs. Peacock was geboren.

Wat vooraf ging:

Ik miste hier iets, een heerlijke verpakkingsarme bio & lokaal versmarkt met een assortiment groot genoeg zodat een bezoek aan de supermarkt niet meer wekelijks op de agenda hoeft te staan. Het concept van een virtuele versmarkt leek me het meest ideaal en efficiënt voor den buiten!

Lente 2021:

Trop is teveel.
Tijd om keuzes te maken want op een dag kan je veel maar niet alles… De versmarkt bouwen we af tijdens het hoogseizoen.

Mijn hart en goesting liggen bij de zoetigheden: de bijtjes, de siroopjes en het volledige plaatje errond. De 4 originele lokale zomersiroopjes zijn ondertussen uitgebreid naar een 20 tal smaken doorheen het volledige jaar. Elk seizoen brengt nu wat nieuws. Zalig lekker!

Dreaming of…

letting even more people enjoy these sweets

Wonen jullie niet in de buurt dan bereik ik jullie graag via jullie lokale biowinkel, betere speciaalzaak of jullie favoriete horecazaak. Bekijk hiervoor de verkooppunten.
Ben je professional en overweeg je om de siropen in jullie assortiment op te nemen? Geweldig! Neem dan snel contact op voor meer informatie. Ik hoor graag van jullie!

Wat anderen zeggen

Le Jardin Vert, een tuin bóórdevol heerlijks, gezond en met liefde uitgezocht; waar Mrs. Peacock als een trotse pauw rondwaart. Kom gauw eens kijken in deze wonderlijke tuin, en je wil er blijven terugkeren. Ik ben fan! Marjan

Marjan Beugnies

Oudenaarde

Toen we vanuit de buurt van Gent naar Zingem verhuisden was het plots erg moeilijk om aan BIO-voeding te geraken. En toen kwam Marijke met Le Jardin Vert! Al meer dan een jaar genieten we nu van een wekelijkse levering met biologische, lokale en vaak heel ambachtelijke producten. Bestellen is simpel en bovendien kost het ons zelfs minder dan vroeger in de Bioplanet! We produceren ook véééél minder afval, want verpakkingswaren zijn vervangen door mooie weck-bokalen. Ook de kinderen vinden het super. Zij kijken steeds uit naar vrijdag: sandwichen van de Trog, kazen van het Hinkelspel, soep en granola van Mrs. Peacock en zowaar gezonde koekjes,… Levering vlakbij huis mét een smile! Een gewone winkel lopen we sindsdien nog amper binnen…

Peter, Elke, Jole, Suus & Lasse Depauw

Zingem

Kwaliteitsproducten uit de streek met een onberispelijke service. Marijke staat duidelijk voor haar producten, Mrs. Peacock in het bijzonder. “Je bent wat je eet”, daar ben ik als kinesiste van overtuigd en daarom ben ik blij met het assortiment bioproducten dat le Jardin Vert aanbiedt. De granola is een aanrader.

Sarah Schellekens, Fasciatherapeute

Mullem

Lekkere, gezonde en eerlijke producten, bio en lokaal.... met zorg en gedrevenheid geselecteerd en met de glimlach geleverd! Topservice van Marijke, die zorg draagt voor haar klanten en haar producenten. Regelmatig wordt het gamma uitgebreid of aangepast met wat het seizoen te bieden heeft, wanneer Marijke nieuwe producenten ontdekt of zelf aan de slag gaat. Wij smullen van de lekkere broodjes van De Trog, de olijfjes, de heerlijke groenteburgers en verzadigende yoghurt, de siroopjes ....

Liesbet Van Zele & co

Huise

Topwinkeltje die Le Jardin Vert! Elke week weer heerlijke seizoensgebonden groenten en fruit. Marijke levert dit alles met veel liefde en enthousiasme. Lokaal en/of bio en/of zelf gekweekt. Het gamma is zo uitgebreid ondertussen dat het wekelijks bezoek aan de supermarkt eerder een sporadische activiteit is geworden.

Tinneke & Rik De Vilder- Rousseau

Huise

Begonnen als een 'ik probeer het een keer en we zien wel' is ondertussen een vaste waarde. 'Mama, waarom is dat fruit plots zoveel lekkerder', kwam er uit de mond van de veertienjare zoon na de eerste levering. Perfect inpasbaar met de 'rush of the day': wekelijks achter je computer bestelling doorgeven, een paar dagen later gewoon ophalen. En weten dat je eet wat het seizoen brengt. Heerlijk toch?

Familie Belpaire

Huise