Het hongerige rupsje

Vorig jaar zaaide ik voor de eerste keer venkel in de tuin. EĆ©n plantje daarvan was wel heel eigenzinnig en had geen zin om een mooi knol te vormen. Ik liet hem overwinteren (eigenlijk ook niet wetende dat dit een vaste plant was). En ja hoor, dit jaar was hij er weer! Het toeval wil nu dat ik deze zomer voor de eerste keer in mijn tuin bezoek had van een Koninginnenpage (woon hier ondertussen al een goede 10 jaar). Onder andere venkel is een waardplant voor deze mooie vlinder en ja hoor… de nakomelingen zijn er… 3 rupsen werden gesignaleerd op de venkel op het einde van de zomer. Hopelijk komen ze de winter door. Maar 1 ding staat vast, deze venkelplant gaat niet meer weg uit de tuin!

Zo zie je maar, de natuur gaat zijn gangetje en niet altijd zoals je het origineel voor ogen had maar het resultaat is er niet minder op!

Het hongerige rupsje is ook een leuk voorleesboekje (Sheridan Cain, Jack Tickle). Hoewel het niet helemaal correct wordt weergegeven hoe dat nu precies zit met die metamorfose, komen toch genoeg andere elementen aan bod (seizoenen, gevoelens) die het echt de moeite maken om het eens voor te lezen šŸ˜‰

Share:

Zelf etiketten maken & plakken

DIY:Een boontje voor kalk

Be the first to comment “Het hongerige rupsje”