Bewaring

Ongeopend koel & donker bewaren. Eens geopend bewaren in frigo (1-3 maanden).

Limonade - Cocktail - Mocktail - Topping

Naargelang smaak en goesting (aanlengen)

Schudden voor gebruik

Bezinksel, wolkjes, kleurverschillen,... Het zijn allemaal natuurlijke verschijnselen van dit ambachtelijk product. Even schudden is de boodschap!

Statiegeld

Graag leeggoed gereinigd terugbezorgen.

Bijkomende informatie

Vlierbloesem

Deze siroop is met de grootste zorg vervaardigd en de smaak is heerlijk: de bloemige lente in je glas, yoghurt, cava,…! Aanlengen 1/5-1/8. De vlierbloesemschermen werden geplukt in de tuin en langsheen trage wegen en heel selectief gesorteerd. De vlierbloesemschermen werden zo geselecteerd dat enkel deze schermen werden gekozen die nog een hoog stuifmeelgehalte bevatten. Het resultaat is een product van hoogwaardige kwaliteit met natuurlijk alle medicinale weldaden die toegeschreven worden aan deze siroop.

Bestel

Aardbei-Munt

Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier) of te gebruiken in yoghurt of op ijs. Naast de dominante aardbeismaak heb je nog een heerlijke frisse toets munt erbovenop! Aardbeitjes van lokale aardbeiboeren uit Nazareth (Chris Verstraete, geïntegreerde fruitteelt en Arnold Boone uit Nokere), de munt werd biologisch gekweekt (zonder certificaat) in Le Jardin Vert. Ingrediënten: aardbeien, water, bio-citroen, munt, suiker en citroenzuur.

Bestel

Verveine-Munt

Heerlijk siroopje van een mengeling verveine en munt. Dit zorgt voor een heerlijk frisse muntsmaak met een citroenachtige toets van de verveine. Kruiden werden in le jardin vert biologisch geteeld, zonder certificaat. Rustgevend en bevorderlijk voor de spijsvertering. Serveren heerlijk koud als limonade of warm als infuus. Ingrediënten: Munt, verveine, water, bio-citroen, suiker en citroenzuur

Bestel

Vlierbessen Puur

Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier) of te gebruiken in yoghurt of op ijs. Het siroopje staat bekend voor zijn heel ouderwetse smaak en een lepeltje ervan kan zeker geen kwaad bij grieperigheid. Vlierbessen werden geplukt in de tuin en langsheen trage wegen. De bessen werden met de grootste zorg uitgeselecteerd en met de hand en vork gesorteerd. Ingrediënten: vlierbessen, suiker en citroenzuur.

bestel

Tarocco-Gember

Dit sinaas-siroopje is de start van een nieuw siropenjaar! Persoonlijk ben ik nooit gek geweest op de typische oranje limonades noch konden de oranje frutella's me als klein kind bekoren. Maar dit siroopje is werkelijk de Grand Cru der limonades! De subtiele gembertoets gecombineerd met de fijne tijmsmaak brengen de Tarocco's (halfbloedsinaasappelen) volledig in balans. Heerlijk fris en zacht pittig! Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier), werkelijk een limonade! Het kleurenpalet van tarocco's is zeer gevarieerd, zo ook de kleur van de siroopjes. Kan ook sporen van tijmblaadjes bevatten. De (citroen)tijm werd in Le Jardin Vert biologisch geteeld, zonder certificaat of biologisch aangekocht. Ingrediënten: Bio-tarocco, water, (bio-citroen)tijm, bio-gember, bio-citroen, suiker en citroenzuur

Bestel

Munt Puur

Heerlijk siroopje van Muntblaadjes. Heerlijk verfrissend als limonade op een zomerse dag of in cocktail. Wist je dat munt ook het spijsverteringsstelsel bevordert? Lekker warm als smaakversterker en zoetmiddel bij een winters infuus van kruiden na de maaltijd. De Muntblaadjes worden biologisch geteeld (zonder certificaat) in Le Jardin Vert. Ingrediënten: water, munt, bio-citroen, suiker en citroenzuur.

Bestel

Vlierbessen-Vlierbloesem

Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier) of te gebruiken in yoghurt of op ijs. Of een lepeltje bij grieperigheid Vlierbessen en bloesems werden geplukt in tuin en trage wegen, verhouding 1:1. Bloesems en bessen werden met de grootste zorg geselecteerd. Ingrediënten: vlierbessen, vlierbloesem, citroen, suiker en citroenzuur.

Bestel

Verveine Puur

Heerlijk siroopje van Verveine, ook wel Citroenverbena genaamd. Dit kruid wordt gekenmerkt voor zijn zachte citroensmaak, toch subtieler en fijner dan die van gewone citroenen. Verveine staat ook bekend voor zijn rustgevende eigenschappen. De Verveine-blaadjes worden biologisch gekweekt in Le Jardin Vert zonder certificaat. Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier), ook lekker warm als smaakversterker en zoetmiddel bij een winters infuus van kruiden. Ingrediënten: Verveine, bio-citroen, water, suiker, citroenzuur

Bestel

Kers Puur

Dit siroopje is heerlijk als topping in yoghurt, granola, ijscoupe! Als limonade ook lekker maar bij dit siroopje dient extra geroerd te worden voor een optimale menging. De kersen (geïntegreerde fruitteelt) zijn afkomstig van fruitbedrijf Cocquyt te Meigem. Ingrediënten: kersen, suiker en citroenzuur.

bestel

Citroenmelisse-Gember

Heerlijk fris en pittig siroopje van citroenmelisse, bio-gember en bio-citroen. De citroenmelisse werd in Le Jardin Vert biologisch geteeld, zonder certificaat. Ingrediënten: water, citroenmelisse, bio-gember, bio-citroen, suiker en citroenzuur

Bestel

Rabarber Puur

Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters stroopplezier). Rabarber werd biologisch gekweekt (zonder certificaat) in Le Jardin Vert. Probeer eens de Rhubarb cocktail!  Dit heb je nodig: 45 mL gin, 20 mL versgeperst limoensap, champagne of cavia en 15 mL rabarbersiroop!  Ingrediënten: rabarber, suiker en citroenzuur.

bestel

Kers-Citroenmelisse

Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier) of te gebruiken in yoghurt of op ijs. De kersen (geïntegreerde fruitteelt) zijn afkomstig van fruitbedrijf Cocquyt te Meigem. De citroenmelisse werd biologisch gekweekt (zonder certificaat) in Le Jardin Vert. Ingrediënten: kersen, water, suiker, citroenmelisse, bio-citroen en citroenzuur.

Bestel

Framboos-Curcuma Siroop

Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier), in yoghurt, op ijs,... Subtiele smaak van curcuma. Als siroopje is extra roeren in het glas misschien aangewezen voor een homogene verdeling. Ingrediënten: frambozen (biologisch geteeld in LJV zonder certificaat), water, bio-curcuma/citroen, suiker en citroenzuur.

Bestel

Aardbei-Vlierbloesem

Dit siroopje is heerlijk om aan te lengen met water of spuitwater ( aanlengen 1/5 - 1/8, goed voor enkele liters siroopplezier) of te gebruiken in yoghurt of op ijs. Naast de dominante aardbeismaak heb je nog een heerlijke bloemige toets erbovenop! Aardbeitjes van lokale aardbeiboeren uit Nazareth (Chris Verstraete, geïntegreerde fruitteelt en Arnold Boone uit Nokere), de bloesems werden geplukt in Le Jardin Vert of langsheen de trage wegen. Ingrediënten: aardbeien, water, bio-citroen, vlierbloesem, suiker en citroenzuur.

Bestel

Missie Siropen

Particulier Zakelijk

 

Le Jardin Vert is klein en fijn. We kopen graag lokaal! Ohne Gent, Tierenteyn-Verlent Gent, Ohne Aalst, het Meigems Fruitboerke, bakkerij Mahieu Kruisem ontvangen jullie graag!

Eerst proeven? Dan kan ik jullie de zalige locaties van de café Ventura, café Albatros, Vzw Trafiek aanbevelen. Of wat dacht je van een theatrale toost op Klein festijn?

Missie? Nog meer mensen laten genieten van een lokale limonade zonder nodeloos transport van water en afval. We kunnen nog een beetje groeien! Heeft u een zaak met goede smaak? Laat iets weten. We sturen u met plezier praktische informatie.

Le Jardin Vert

Sfeerfoto's