Missie

Lieve bezoeker, klant,                                                                      oktober 2017

Welkom op deze virtuele versmarkt!

Na een kleine 3 jaar bijtjes houden, naald en draad vasthouden, zoetigheid brouwen en vele bio-winkels afsjouwen is het dan eindelijk zover: “Le Jardin Vert” is een feit en Mrs. Peacock heeft er een uitdaging bij! Toen we zo’n goede 10 jaar geleden ons hoevetje hier kochten zaten er pauwen van de vorige eigenaars op het lage dak ons te begluren als trotse huisvogels. Zelf huismus zijnde en schuldig bevonden met tal van “wapens” in de keuken (of tuin) leek Mrs. Peacock wel een heel toepasselijke naam voor me. Zeg nu zelf, Marijke’s honing klinkt toch minder goed hé. In een vorig hoofdstuk van mijn leven was ik een leerkracht Wetenschappen. De goesting om kinderen/jonge volwassenen iets bij te brengen is er nog steeds, we zien wel wat de toekomst brengt… Van start gaan met dit project vond ik persoonlijk nu ietsje belangrijker.

Wat vooraf ging:

Ik miste hier iets, een heerlijke bio-versmarkt met een assortiment groot genoeg zodat een bezoek aan de supermarkt niet meer wekelijks op de agenda hoeft te staan. Een versmarkt in een even fris en vers jasje als de producten zelf. Het liefst ook geen al te duur jasje, kortom kwalitatieve producten aan een betaalbare prijs. Ik bracht vele bezoekjes aan bio-winkels in het Brusselse en Gentse. Het concept van een virtuele versmarkt leek me het meest ideaal en efficiënt voor den buiten!

Waarom het concept van Le Jardin Vert zo veelzijdig (energie-)efficiënt is:
🍀 je betaalt enkel voor het product, niet voor verpakking en inrichting winkel
🍀 minimaal transport van producten: we werken ook lokaal en enkel producten die verkocht worden, worden afgehaald bij de producenten

🍀 tijdwinst
🍀 geen afval van onverkochte groenten en fruit
🍀 veel minder verpakkingsafval

Alles samen zorgt dit voor verse, lokale en biologische producten aan betaalbare prijzen met een minimum aan transport & afval

Le Jardin Vert is een virtuele versmarkt. Eens per week ga ik alle verse producten halen en worden alle pakketten klaargemaakt. Naast het assortiment van 100% bio-producten is er ook de mogelijkheid om lokale producten te kopen. Naast biologisch geteelde producten is de korte keten ook belangrijk, we zijn een rijke regio met veel hoeveproducenten maar daar geraken is niet altijd even haalbaar in tijd of afstand. Daar komt dus verandering in als vele lokale producenten meestappen in dit verhaal!

Verder proberen we om zo min mogelijk wegwerpverpakking te gebruiken. Vele bulkproducten worden in glazen bokalen meegegeven waar statiegeld op betaald wordt en worden met plezier teruggenomen. Praktisch is het niet haalbaar om producten bij het afhaalmoment in jullie persoonlijke bewaardozen te doen. U mag deze steeds meegeven in een herbruikbare tas voor de week erop. Vergeet niet om een papiertje met je naam erin te leggen.

Er rest me nu nog enkel te zeggen dat ik hoop dat deze virtuele versmarkt klantvriendelijk en duidelijk is. Nog niet alles staat op punt, feedback/suggesties van jullie worden enorm geappreciëerd.

Één ding staat wel vast: het lekkers dat jullie kopen zal jullie niet alleen bekoren maar hiermee draag je ook je steentje bij in een duurzaam verhaal! Dank je wel hiervoor en laat het jullie vooral smaken!

A v(n)otre santé!

Hopelijk tot gauw,

Marijke